Lubuska Izba Rolnicza » Archiwum bloga » RUSZYŁ NABÓR NA CZWARTE SZKOLENIE ONLINE W RAMACH AKADEMII PRODUCENTA LCPR
Główna » Aktualności, Wyróżnione

RUSZYŁ NABÓR NA CZWARTE SZKOLENIE ONLINE W RAMACH AKADEMII PRODUCENTA LCPR

Autor: Red. dnia 4 marca 2021

Lubuskie Centrum Produktu Regionalnego zaprasza do wzięcia udziału w kolejnym szkoleniu organizowanym w ramach Akademii Producenta:

„Zasady prowadzenia gospodarstw w systemie rolnictwa ekologicznego.

Zasady produkcji żywności ekologicznej”

Dziś tj. 04 marca rusza rekrutacja na czwarte szkolenie w ramach Akademii Producenta, które odbędzie się w czwartek 11 marca w godzinach 13:00 – 17:00.

Rekrutacja na szkolenie, które odbędzie się czwartek 11 marca w godzinach 13:00 – 17:00 potrwa od 04.03.2021 do 10.03.2021 (do godz. 10:00).

 

W programie szkolenia:

  1. System kontroli produkcji ekologicznej (ramy prawne, definicje, organy odpowiedzialne)
  2. Cele i zasady rolnictwa ekologicznego:
  • produkcja roślinna, produkcja zwierzęca, zbiór i pozostałe działalności
  1. Zasady produkcji żywności ekologicznej:
  • surowce,
  • przebieg/warunki procesu produkcji,
  • magazynowanie oraz transport,
  • stosowanie dodatków, substancji pomocniczych i in. używanych do produkcji przetworzonej żywności ekologicznej
  1. Dokumentowanie działań
  2. Odstępstwa
  3. Przebieg i zasady kontroli
  4. Znakowanie na poziomie gospodarstwa (unijne logo produkcji ekologicznej)/Znakowanie żywności ekologicznej (unijne logo produkcji ekologicznej)

Prowadzący:

Wojciech Głąb – od 2004 roku związany z rolnictwem ekologicznym. Od 12 lat pracuje w branży certyfikacji żywności. Obecnie zajmuje się nadzorem nad realizacją procesów certyfikacji w systemach jakości żywności: rolnictwo i przetwórstwo ekologiczne, QAFP, QMP, PQS, PTiR, Jakość Tradycja, Integrowana Produkcja Roślin, ESTA i in. (opracowywaniem kryteriów technicznych, przeprowadzaniem audytów i kontroli, reprezentowaniem jednostki certyfikującej na spotkaniach branżowych, konferencjach, szkoleniach krajowych i zagranicznych, współpraca z GIJHARS, PIORiN, ARiMR).

Data szkolenia: 11.03.2021 r.

Godziny: 13:00 – 17:00

Obowiązuje kolejność zgłoszeń, ilość miejsc ograniczona.

Serdecznie zapraszamy!

sowy

Więcej informacji na stronie >> LCPR

 

Digg this!Dodaj do del.icio.us!Stumble this!Dodaj do Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!Dodaj do Yahoo!
  Copyright ©2021 Lubuska Izba Rolnicza, wszystkie prawa zastrzeżone.