Lubuska Izba Rolnicza » Archiwum bloga » „WSPARCIE NA PRZYSTĘPOWANIE DO SYSTEMÓW JAKOŚCI” – RUSZYŁ NABÓR WNIOSKÓW
Główna » Aktualności, Wyróżnione

„WSPARCIE NA PRZYSTĘPOWANIE DO SYSTEMÓW JAKOŚCI” – RUSZYŁ NABÓR WNIOSKÓW

Autor: Red. dnia 1 grudnia 2021

Dyrektor Generalny  Krajowego Ośrodka Wsparcia Rolnictwa ogłosił VIII nabór wniosków o przyznanie pomocy w ramach działania 3 „Systemy jakości produktów rolnych i środków spożywczych”, poddziałanie 3.1 „Wsparcie na przystępowanie do systemów jakości” objętego Programem Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014-2020 w ramach unijnych systemów jakości, tj.

– gwarantowanych tradycyjnych specjalności;

– chronionych nazw pochodzenia;

– chronionych oznaczeń geograficznych;

– rolnictwa ekologicznego;

– ochrony nazw pochodzenia i oznaczeń geograficznych wyrobów winiarskich;

oraz krajowych systemów jakości, tj.

– Integrowana Produkcja Roślin (IP);

– „Jakość Tradycja”;

– „Quality Meat Program” (QMP);

– „Quality Assurance for Food Products” – „Tuszki, elementy i mięso z kurczaka, indyka i młodej polskiej gęsi owsianej”;

– „Quality Assurance for Food Products” – „Kulinarne mięso wieprzowe”;

– „Quality Assurance for Food Products” – „Wędliny”.

 

Termin składania wniosków: od 29 listopada 2021 r. do 30 grudnia 2021 r.

Wniosek o przyznanie pomocy składa się do dyrektora oddziału terenowego Krajowego Ośrodka Wsparcia Rolnictwa, właściwego ze względu na miejsce zamieszkania albo siedzibę wnioskodawcy.

Miejsce składania wniosków: oddziały terenowe Krajowego Ośrodka Wsparcia Rolnictwa

Źródło: KOWR

Digg this!Dodaj do del.icio.us!Stumble this!Dodaj do Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!Dodaj do Yahoo!
  Copyright ©2022 Lubuska Izba Rolnicza, wszystkie prawa zastrzeżone.