Lubuska Izba Rolnicza » Archiwum bloga » WSPARCIE NA PRZYSTĘPOWANIE DO SYSTEMÓW JAKOŚCI – TERMIN SKŁADANIA WNIOSKÓW OD 31 MAJA
Główna » Aktualności, Wyróżnione

WSPARCIE NA PRZYSTĘPOWANIE DO SYSTEMÓW JAKOŚCI – TERMIN SKŁADANIA WNIOSKÓW OD 31 MAJA

Autor: Red. dnia 11 maja 2021

Dyrektor Generalny Krajowego Ośrodka Wsparcia Rolnictwa ogłosił nabór wniosków o przyznanie pomocy w ramach działania 3 „Systemy jakości produktów rolnych i środków spożywczych”, poddziałanie 3.1 „Wsparcie na przystępowanie do systemów jakości” objętego Programem Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014-2020

w ramach unijnych systemów jakości, tj.

  • gwarantowanych tradycyjnych specjalności;
  • chronionych nazw pochodzenia;
  • chronionych oznaczeń geograficznych;
  • rolnictwa ekologicznego;
  • ochrony nazw pochodzenia i oznaczeń geograficznych wyrobów winiarskich;

oraz krajowych systemów jakości, tj.

  • „Jakość Tradycja”;
  • „Quality Meat Program” (QMP);
  • „Quality Assurance for Food Products” – „Tuszki, elementy i mięso z kurczaka, indyka i młodej polskiej gęsi owsianej”;
  • „Quality Assurance for Food Products” – „Kulinarne mięso wieprzowe”;
  • „Quality Assurance for Food Products” – „Wędliny”;
  • Integrowana Produkcja Roślin (IP).

Termin składania wniosków: od 31 maja 2021 r. do 1 lipca 2021 r.

Miejsce składania wniosków: oddziały terenowe Krajowego Ośrodka Wsparcia Rolnictwa

Źródło: KOWR

Digg this!Dodaj do del.icio.us!Stumble this!Dodaj do Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!Dodaj do Yahoo!
  Copyright ©2024 Lubuska Izba Rolnicza, wszystkie prawa zastrzeżone.