Lubuska Izba Rolnicza » Archiwum bloga » PRODUCENT BYDŁA MIĘSNEGO ROKU 2022 – KONKURS PZPBM
Główna » Aktualności, Wyróżnione

PRODUCENT BYDŁA MIĘSNEGO ROKU 2022 – KONKURS PZPBM

Autor: Red. dnia 2 listopada 2022

Polskie Zrzeszenie Producentów Bydła Mięsnego we współpracy z Fundacją Edukacji Ekonomicznej i Rozwoju Obszarów Wiejskich przystąpiły do organizacji kolejnej edycji Ogólnopolskiego Konkursu PRODUCENT BYDŁA MIĘSNEGO ROKU 2022. 

Celem Konkursu jest integracja środowiska hodowców bydła mięsnego i opasowego z sektorem przemysłu mięsnego, upowszechniane wiedzy o chowie i hodowli bydła ras mięsnych, ukazanie znaczenia tego działu produkcji rolnej dla bioróżnorodności i dla gospodarki narodowej. Kapitułę Konkursu stanowią przedstawiciele organizatora Konkursu, Patronów Honorowych i Patrona Medialnego. W wyniku Konkursu zostaną wyłonieni najlepsi producenci bydła mięsnego za rok 2022 w trzech kategoriach: hodowca, producent opasów, producent odsadków.

Partnerzy wydarzenia: Polski Związek Hodowców i Producentów Bydła Mięsnego, Polska Federacja Rolna, Unia Producentów i Pracodawców Przemysłu Mięsnego, Stowarzyszenie Rzeźników i Wędliniarzy Rzeczypospolitej Polskiej, Związek Polskie Mięso.

Ogłoszenie wyników Konkursu nastąpi 26 stycznia 2023 r. podczas IX Forum Sektora Wołowiny.

Termin zgłaszania kandydatów do tytułu PRODUCENT BYDŁA MIĘSNEGO ROKU 2022 – został przedłużony do 14 listopada 2022 r.

Źródło: PZPBM

Digg this!Dodaj do del.icio.us!Stumble this!Dodaj do Techorati!Share on Facebook!Seed Newsvine!Reddit!Dodaj do Yahoo!
  Copyright ©2024 Lubuska Izba Rolnicza, wszystkie prawa zastrzeżone.