„WSPARCIE NA PRZYSTĘPOWANIE DO SYSTEMÓW JAKOŚCI” – RUSZYŁ NABÓR WNIOSKÓW
Dyrektor Generalny Krajowego Ośrodka Wsparcia Rolnictwa ogłosił VIII nabór wniosków o przyznanie pomocy w ramach działania 3 „Systemy jakości produktów rolnych i środków spożywczych”, poddziałanie 3.1 „Wsparcie na przystępowanie do systemów jakości” objętego Programem Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014-2020 w ramach unijnych systemów jakości, tj.
– gwarantowanych tradycyjnych specjalności;
– chronionych nazw pochodzenia;
– chronionych oznaczeń geograficznych;
– rolnictwa ekologicznego;
– ochrony nazw pochodzenia i oznaczeń geograficznych wyrobów winiarskich;
oraz krajowych systemów jakości, tj.
– Integrowana Produkcja Roślin (IP);
– „Jakość Tradycja”;
– „Quality Meat Program” (QMP);
– „Quality Assurance for Food Products” – „Tuszki, elementy i mięso z kurczaka, indyka i młodej polskiej gęsi owsianej”;
– „Quality Assurance for Food Products” – „Kulinarne mięso wieprzowe”;
– „Quality Assurance for Food Products” – „Wędliny”.
Termin składania wniosków: od 29 listopada 2021 r. do 30 grudnia 2021 r.
Wniosek o przyznanie pomocy składa się do dyrektora oddziału terenowego Krajowego Ośrodka Wsparcia Rolnictwa, właściwego ze względu na miejsce zamieszkania albo siedzibę wnioskodawcy.
Miejsce składania wniosków: oddziały terenowe Krajowego Ośrodka Wsparcia Rolnictwa
Źródło: KOWR