WSPARCIE NA PRZYSTĘPOWANIE DO SYSTEMÓW JAKOŚCI – TERMIN SKŁADANIA WNIOSKÓW OD 31 MAJA
Autor: Red. dnia 11 maja 2021
Dyrektor Generalny Krajowego Ośrodka Wsparcia Rolnictwa ogłosił nabór wniosków o przyznanie pomocy w ramach działania 3 „Systemy jakości produktów rolnych i środków spożywczych”, poddziałanie 3.1 „Wsparcie na przystępowanie do systemów jakości” objętego Programem Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014-2020
w ramach unijnych systemów jakości, tj.
- gwarantowanych tradycyjnych specjalności;
- chronionych nazw pochodzenia;
- chronionych oznaczeń geograficznych;
- rolnictwa ekologicznego;
- ochrony nazw pochodzenia i oznaczeń geograficznych wyrobów winiarskich;
oraz krajowych systemów jakości, tj.
- „Jakość Tradycja”;
- „Quality Meat Program” (QMP);
- „Quality Assurance for Food Products” – „Tuszki, elementy i mięso z kurczaka, indyka i młodej polskiej gęsi owsianej”;
- „Quality Assurance for Food Products” – „Kulinarne mięso wieprzowe”;
- „Quality Assurance for Food Products” – „Wędliny”;
- Integrowana Produkcja Roślin (IP).
Termin składania wniosków: od 31 maja 2021 r. do 1 lipca 2021 r.
Miejsce składania wniosków: oddziały terenowe Krajowego Ośrodka Wsparcia Rolnictwa
Źródło: KOWR