WYJAZD STUDYJNY – NABÓR
Lubuska Izba Rolnicza ogłasza nabór na 5-dniowy wyjazd studyjny na Podkarpacie organizowany w ramach realizacji operacji pt. „Powiększanie sieci współpracy producentów produktów regionalnych i tradycyjnych”.
Głównym celem przedsięwzięcia jest wymiana doświadczeń naszych regionalnych producentów z wytwórcami w odwiedzanych regionach..
Program wizyty obejmuje m. in. spotkania z przedstawicielami producentów produktów ekologicznych, regionalnych i tradycyjnych oraz zielarskich.
Celem wyjazdu w rejon o wysoce rozwiniętej produkcji produktów regionalnych i tradycyjnych jest zapoznanie się z historią i tradycją ich wytwarzania, z procesem, metodami i etapami produkcji, ze specyfiką produktów oraz związków produktów z obszarem geograficznym.
Liczba uczestników: 30 osób
Termin wyjazdu: 20 – 24 września 2021r.
Do udziału w wyjeździe zapraszamy rolników, producentów produktów regionalnych i tradycyjnych oraz rolników zainteresowanych wytwarzaniem takich produktów.
Z uwagi na sytuację epidemiczną w kraju, w wyjeździe mogą uczestniczyć tylko i wyłącznie osoby posiadające zaświadczenie o szczepieniu przeciw COVID-19 (Unijny Certyfikat COVID).
Zainteresowane wyjazdem osoby proszone są o kontakt z Biurem LIR (tel. 68 324 62 62, 68 453 70 91) celem zgłoszenia udziału oraz przekazania szczegółów organizacyjnych.
Z uwagi na ograniczoną ilość miejsc decyduje kolejność zgłoszeń.